ניתוח עורקי התרדמה / עורק הקרוטיס
הנכם נמצאים בעמוד פנימי מומלץ ללחוץ כאן ולעבור לעמוד הראשי בנושא זה »
שאלה מאת רפי22/10/2007
שלום רב ,
אבי בן 80 בחודשים האחרונים הוא סובל מירידה בזיכרון אפטי'ה לסביבה והוא רוב הזמן נוטה לישון.ביקר אצל רופא פנימאי וגריאטרי'ה הומלץ לערוך בדיקות בכלי הדם.
בבדיקת duplex בצד ימין רבדים טרשתיים מעטים , אי סדירות פני הרובד , הסתיידות חלקית , מבנה בלתי הומוגני , אין הפרעה המו-דינמית . בצד שמאל העורק הפנימי המקורב כפוף , רבדים טרשתיים רבים , לאורך ב-1.85 סמ' היצרות 71%-90% הפרעה המודינמית משמעותית.
בסריקה טומוגרפית של המח במנח אקסיאלינראית הצללה בתאי אטמואיד, סינוס מקסילרי חלל האף סינוס פרונטלי וספנואידלי . בגומה האחורית שינויים טרשתיים נרחבים בעורק הברזילאי , שינויים טרשתיים בעורקי התרדמה בגובה הסינוסים הקברנוזים משני הצדדים .
כמו כן הוא עשה בדיקת aNGIOGRAPHY Ct
השאלה היא האם יש לעשות ניתוח במקרה זה (מה הסיכון לעומת הצורך בניתוח) ואם כן היכן וע"י איזה רופא.
שאלה מאת דודו אלהרר23/10/2007
מה ההבדל בין ניתוח פולשני לעורק התרדמה (קרוטיס) לבין החדרת סטנט בצינתור למקום ההיצרות? האם יש מחקר המעדיף את האפשרות הראשונה על פני השניה? האם זה נכון שהחדרת סטנט מונעת לחלוטין היצרות חוזרת?
שלום דודו אלהרר,
מדובר בשתי טכניקות אשר נעשות האחת בחדר ניתוח והשניה בחדר צינטורים.שתי השיטות מבוצעות בהרדמה כללית ועד היום לניתוח בידיים מיומנות פחות סיבוכים.במקרים מסוימים להחדרת סטנט עדיפות.המקרים הם:הצרות חוזרת,צואר לאחר הקרנות או הצרות גבוהה מאד.בברכה,
דר' ארנון קורן
שאלה מאת איריס09/12/2007
אבי בן 70. בחודש ספטמבר השנה עבר אבי אירוע מוחי קל ועקב זאת עבר צינתור בעורק צוואר בצד ימין ויש לו סטנד (בארה"ב). התבקשנו כשיגיע לארץ לבדוק את הצד השמאלי. לאחר בדיקת דופלר וסיטי התברר שיש חסימה של 75%-90% גם בצד השמאלי. התייעצנו אצל רופא לכלי דם אשר אמר לנו שכעת הוא ממליץ על ניתוח בצד השמאלי ולא צינתור כפי שנעשה בצד ימין.
אציין שלפני מספר שנים היו לאבי בעיות לב (מים מסביב ללב) סובל מסכרת מסוג 2 לוקח 2 כדורים ליום
סובל מאי ספיקת כליות קלה, לוקח
כדורים מדללי דם אספירין, וקלויס
מקבל מאז עבר את הצינתור, כדורים לכוסטרול לחץ דם ועוד.
שאלתי האם נכון לעשות ניתוח בצד השמאלי ולא צינתור כפי שנעשה בצד הימיני.
להמלצתך הדחופה אחכה.
שלום איריס,
לא ברור לי מדוע עבר סטנט לקרוטיס ולא ניתוח.עדין ברור כי הסיבוכים בהכנסת סטנט גבוהים מניתוח.במידה והקרדיולוג לא יאשר ניתוח יש לשקול הכנסת סטנט.בברכה,
דר' ארנון קורן






הצרות קשה בקרוטיס מהווה אינדיקציה לניתוח.יש לשקול את מצבו הכללי של אביך כולל המחלות הנילוות כנגד הסיכון הניתוחי.בדרך כלל לאנשים במצב כללי טוב הגיל איינו מהווה גורם מונע לניתוח קרוטיס. אשמח לראותכם במרפאתי. ניתן לצור קשר בטלפונים: רמת-גן - 03-7557111, הרצליה - 09-9592555.
בברכה,
דר' ארנון קורן